Nieuws

PSV op dreef: wat is de beste seizoenstart ooit van de Eindhovenaren?

PSV op dreef: wat is de beste seizoenstart ooit van de Eindhovenaren?

4 november - 08:50 Laatste update: 26 november - 07:56

PSV is uitstekend aan het Eredivisieseizoen begonnen. De ploeg van trainer Peter Bosz wist tot dusver al haar dertien competitieduels te winnen en gaat daarmee fier aan kop van de ranglijst. Wat is eigenlijk de beste seizoenstart ooit van de Eindhovenaren? VoetbalNieuws zocht het voor je uit!

Na de aanstelling van Bosz heerst er een ongekende weelde bij PSV. 39 punten uit dertien wedstrijden zorgen ervoor dat de titelaspiraties enorm zijn en met een doelsaldo van plus 43 geeft ook dat de Eindhovense burger hoop. Kleine kanttekening: PSV speelde tot dusver nog niet tegen Feyenoord en AZ en trof vooralsnog vooral ploegen uit het rechterrijtje of iets daarboven, ook het kwakkelende Ajax. FC Twente werd echter wel vrij eenvoudig verslagen, waardoor de kracht van de ploeg van Bosz steeds duidelijk wordt. 

Toch liegen de cijfers er niet om. PSV evenaart de één na beste seizoenstart ooit, die van 2018/2019. Destijds werden eveneens de eerste dertien duels op rij gewonnen. Uiteindelijk moest de ploeg van Mark van Bommel het afleggen tegen Ajax, dat over het gehele seizoen drie punten meer behaalde en landskampioen werd.

Beste seizoenstart ooit van PSV

De beste seizoenstart ooit dateert echter uit het seizoen 1987/1988. Toen wist PSV de eerste zeventien (!) duels op rij te winnen. In dat seizoen pakte het tevens de treble: het landskampioenschap, de KNVB-beker en de Europa Cup I. Om de prestaties van de selectie met onder meer Wim Kieft, Hans van Breukelen, Ronald Koeman, Eric Gerets, Berry van Aerle en Gerald Vanenburg te evenaren, moet het huidige PSV dus nog flink haar best doen.

Tot de winterstop speelt PSV nog tegen Feyenoord, SC Heerenveen en AZ. Mochten de Eindhovenaren al deze wedstrijden winnen, dan kunnen zij in de tweede week van januari het record evenaren. Dan speelt PSV thuis tegen Excelsior en kan overwinning nummer zeventien op een rij worden gepakt. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!