Nieuws

Overmars hoopte op een andere club voor Neres: 'Van de zomer had ook gemogen'

Overmars hoopte op een andere club voor Neres: 'Van de zomer had ook gemogen'

3 February - 19:15 Laatste update: 19:45
0

David Neres vervolgt zijn loopbaan in de Oekraïense competitie. Shaktar Donetsk betaalde ongeveer twaalf miljoen euro voor de Braziliaan, maar Marc Overmars had Neres liever naar een andere club zien vertrekken.

De technisch directeur van Ajax had eigenlijk gewild dat de buitenspeler een transfer naar een grotere club uit een mooiere competitie zou maken, vertelt hij tegen Ajax TV. "Natuurlijk hoop je dat Neres naar een grotere club in een iets ander land was gegaan, we hebben echter voor het sportieve gekozen en hem er deze zomer bij gehouden."

Ajax heeft de vleugelaanvaller nog nodig gehad, zo stelt Overmars. "Eigenlijk was nu het moment. Van de zomer had ook gemogen, maar toen ging het niet door. We hebben hem nog nodig gehad. Nu was de tijd ervoor dat hij wekelijks weer ergens aan spelen toe zou gaan komen."

De Braziliaan heeft, mede door zijn belangrijke goals, een goede indruk achtergelaten bij Ajax. "Hij bracht ons sportief goede dingen met zijn belangrijke goals tegen Real Madrid, Juventus en PSV. Als de transfersom dan uiteindelijk wat lager uitpakt, dan zij dat zo."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie