Nieuws

Jonk begrijpt niets van miljoenentransfer Kasius: 'Ik hou niet van middelmaat'

Jonk begrijpt niets van miljoenentransfer Kasius: 'Ik hou niet van middelmaat'

03-02-2022 17:40

FC Volendam-trainer Wim Jonk zag zijn vaste rechtsback Denso Kasius een droomtransfer naar Serie A-club Bologna maken. De oefenmeester denkt dat de negentienjarige rechtsback beter geduldiger had kunnen zijn en niet voor 'middelmaat' had moeten kiezen.

"Hij is talentvol, maar heeft nog stappen te maken. Dit is dan een enorme stap", reageert Jonk enigszins cynisch tegenover NH Nieuws. De voormalig international speelde in de jaren negentig zelf in Italië en hekelt de huidige gang van zaken binnen het topvoetbal. "Ik weet wel hoe het eraan toe gaat. Ik zou wat meer geduld hebben betracht om nog meer keuzes te krijgen en me vooral focussen op mijn ontwikkeling. Want er is nog zoveel te leren", zucht de coach.

Dat Kasius besloten heeft te kiezen voor Bologna verwondert Jonk. "Ik hou niet van middelmaat. Daar doe ik niemand tekort mee, maar ik zie bij hem een bepaalde potentie die voor een hoger niveau geschikt is". Door de Deadline Day-transfer van Kasius moet de oefenmeester puzzelen voor een alternatief op de rechtsback-positie. Jonk geeft geen opheldering wie er vrijdag in de basis staat voor de ontmoeting met Jong FC Utrecht. "Dat ga je morgen zien", besluit de Volendammer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!