Nieuws

Feyenoord in de Champions League: zo ziet de stand in poule E eruit

Feyenoord in de Champions League: zo ziet de stand in poule E eruit

28 november - 23:59 Laatste update: 08:13

Feyenoord is één van de twee Nederlandse ijzers in het vuur in de Champions League. De Rotterdammers werden afgelopen seizoen landskampioen en zijn ingedeeld in een poule met Atlético Madrid, Lazio en Celtic. Hoe ziet de stand in de poule van Feyenoord er eigenlijk uit? VoetbalNieuws geeft antwoord op al je vragen.

Feyenoord is voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 weer actief op het hoogste Europese niveau. De ploeg van trainer Arne Slot mocht bij de loting plaatsnemen in pot 1 en werd daardoor niet gekoppeld aan de zwaarste tegenstanders. In een poule met Atlético, Lazio en Celtic stonden er zware en mooie affiches op het programma.

De nummers één en twee kwalificeren zich zoals te doen gebruikelijk aan het eind van de rit voor de achtste finales. De nummer drie daalt af naar de Europa League, om daar een tussenronde te spelen tegen de nummers twee uit de poules van dat toernooi. Het is voor Feyenoord niet meer mogelijk om van plek op de ranglijst te wijzigen, waardoor het als derde vergaat in de tussenronde van de Europa League.

Stand Feyenoord in Champions League-poule E

1. Atlético Madrid (5-11) (+9)
2. Lazio (5-10)
3. Feyenoord (5-6) (+0)
4. Celtic (5-1) (-11)

Programma Feyenoord in de Champions League

13 december: Atlético Madrid - Lazio, Celtic - Feyenoord

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!