Nieuws

Hij krijgt een paar dagen vrijaf om zijn gedachten op een rijtje te krijgen

"Hij krijgt een paar dagen vrijaf om zijn gedachten op een rijtje te krijgen"

03-02-2022 15:54

Jesse Lingard heeft momenteel een aantal dagen vrijaf, nadat een overgang op de laatste dag van de winterse transfermarkt afketste. Manchester United-manager Ralf Rangnick heeft het verzoek om van de 32-voudig interational ingewilligd. De teleurstelling is groot voor de Engelsman.

Op Deadline Day werd duidelijk dat West Ham United en Newcastle United samen streden om de handtekening van Lingard. Door de ontwikkelingen rondom Mason Greenwood (de aanvaller werd aangehouden wegens poging tot verkrachting, mishandeling en bedreiging met de dood) mocht de aanvallende middenvelder niet langer vertrekken. Daarnaast geeft Rangnick op een persconferentie aan dat er 'geen akkoord met een andere club kon worden bereikt'.

Voor de wedstrijd in de strijd om de FA Cup tegen Middlesbrough zal Lingardinho niet bij de selectie zitten. "Hij heeft me gevraagd of hij een paar dagen vrij kon krijgen om zijn gedachten op een rijtje te krijgen. Ik verwacht hem maandag weer bij de selectie", besluit de Duitse manager.

Nadat een verhuurperiode in het tweede gedeelte van het seizoen 2020/2021 uiterst succesvol verliep bij West Ham United keerde Lingard terug bij The Mancunians. Ondanks de hoge verwachtingen kwam de spelmaker maar mondjesmaat in actie en wilde hij - ook met het oog op het WK 2022 in Qatar - verkassen naar een andere club om tot meer speelminuten te komen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!