Interview

De Boer: 'Ik sprak Heitinga, door naar Ajax 1 is voorlopig dicht voor Onana'

De Boer: 'Ik sprak Heitinga, door naar Ajax 1 is voorlopig dicht voor Onana'

10-10-2021 22:14

Ronald de Boer denkt dat Andre Onana niet in aanmerking komt voor een plek in het eerste elftal van Ajax. Dat baseert de oud-international op een gesprek met John Heitinga, de trainer van Jong Ajax, waar Onana meetraint.

Onana mag sinds kort weer trainen en doet dat bij de ploeg van Heitinga. Ajax maakte al duidelijk dat de doelman een plek in het eerste elftal moet verdienen. De Boer denkt dat het zover niet komt. "Ik sprak John Heitinga. Hij zei: Onana zit vast bij ons en is ongelofelijk fit. Hij is ook een voorbeeld en draagt de ballenzakken. Hij voelt zich nergens te beroerd voor en heeft dus een hele positieve uitstraling. Heitinga heeft alleen wel het gevoel dat het voorlopig schluss is richting het eerste elftal voor hem", zegt De Boer bij Rondo op Ziggo Sport.

"Ik denk dat Ajax hem dus voorlopig niet wil inzetten", gaat De Boer verder. "Het kan natuurlijk wel veranderen. Als Ajax punten verliest in de Champions League vlak voordat Onana weer mag spelen, dan is de zaak weer anders."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!