Nieuws

Fysiek geweld tegen scheidsrechter in achtste klasse: 'Het is te gek voor woorden'

Fysiek geweld tegen scheidsrechter in achtste klasse: 'Het is te gek voor woorden'

10-10-2021 20:50 Laatste update: 20:52

Tenminste één speler van amateurvereniging VV Katwijk heeft klappen uitgedeeld aan een scheidsrechter, meldt Omroep West. Bij een duel in de achtste klasse zou de arbiter daardoor een hersenschudding hebben opgelopen.

Zaterdag stonden teams van Katwijk en RCL uit Leiderdorp tegenover elkaar. Katwijk stond met 0-1 voor, toen de scheidsrechter een strafschop gaf aan de thuisploeg. Toen sloeg de vlam in de pan: spelers van beide ploegen vlogen elkaar in de haren. De scheidsrechter wilde de boel sussen, maar hij werd door in ieder geval één speler van Katwijk in zijn gezicht en buik geslagen.

De leidsman heeft naast een hersenschudding ook een dikke lip overgehouden aan de klappen die hij kreeg. "Hij stond helemaal te trillen", stelt een speler van RCL. De wedstrijd is uiteindelijk gestaakt. Bij de KNVB is dat gemeld als 'gestaakt door ernstig misdrijf'. Katwijk-voorzitter Mart Vergouwen baalt ervan. "Het is onacceptabel als er een scheidsrechter wordt geslagen. We zorgen voor gepaste maatregelen als we duidelijk hebben wat er precies is gebeurd."

Ook RCL-voorzitter Dick van der Bijl is ontstemd. "Dit gedrag kan echt niet. Het is te gek voor woorden dat dit op dit niveau gebeurt. Helaas moet je als scheids tegenwoordig al voorbereid zijn op schelden, maar klappen krijgen is echt over de grens."

Volgens een Katwijk-speler is het 'nooit de intentie geweest' om de scheidsrechter fysiek te belagen. "Het was een groep van zo'n tien tegen tien en de scheidsrechter probeerde de boel uit elkaar te halen. In die chaos werd er zoveel geduwd, getrokken en geslagen. Ik denk dat hij per ongeluk een klap heeft gehad."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!