Nieuws

Sandler koestert Man City-tijd onder Guardiola: 'Je raakt in een soort trance'

Sandler koestert Man City-tijd onder Guardiola: 'Je raakt in een soort trance'

03-02-2022 10:30

Philippe Sandler bewaart mooie herinneringen aan zijn periode bij Manchester City. De kersverse Feyenoorder kwam weliswaar weinig in actie onder Pep Guardiola, maar hij koestert de samenwerking.

"Ik heb onwijs veel geleerd van Guardiola. Niet alleen van hem, maar ook van de spelers", vertelt Sandler aan De Telegraaf. "Guardiola verwacht zó veel van je. Al doen we slechts een pass- en trapvorm, álles moet goed gaan. Je raakt in een soort trance, waarin je van jezelf eist dat elke bal goed moet zijn. Hij is zo’n liefhebber, ik heb weinig mensen zó van voetbal zien genieten."

De centrumverdediger heeft in Engeland enorm veel opgestoken van Vincent Kompany. "Kompany heeft alles meegemaakt bij Manchester City, vanaf het moment dat de club begon te groeien. Het was natuurlijk een fantastische speler, een van de beste centrumverdedigers van dat moment. En ook hij is veel geblesseerd geweest. Toen ik terugkwam van blessures, gaf hij me tips. Zowel voetbaltips als mentale tips. Hij zei me dat ik vertrouwen in mezelf en in mijn lichaam moest hebben. Uiteindelijk ben ik door hem ook naar Anderlecht gegaan."

Niet alleen Kompany maakte indruk op Sandler. Ook voor leeftijdsgenoot Rúben Dias komt de rechtspoot superlatieven tekort. "Vorig seizoen, toen ik terugkwam van een enkelblessure, heb ik Rúben Dias voor het eerst meegemaakt. Dat is een jongen van 24 jaar, net als ik, maar het voelde alsof hij 44 is, haha. Niet normaal."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!