Nieuws

Wie is Jong Oranje-aanvaller Noah Ohio, de vriend van Jude Bellingham?

Wie is Jong Oranje-aanvaller Noah Ohio, de vriend van Jude Bellingham?

16 november - 12:50 Laatste update: 12:50

Noah Ohio scoorde in de EK Kwalificatie al drie keer. De aanvaller versleet al op jonge leeftijd diverse Europese topclubs, waaronder beide grootmachten uit Manchester. Voetbalnieuws stelt je de oud-jeugdspeler uit Almere aan je voor.

Achtergrond en spelerscarrière

Op jonge leeftijd verhuisde Ohio al naar Engeland. Na een periode bij FC Almere zag Manchester United in 2015 het talent van Ohio. Na een jaar verruilde de aanvaller de ene grootmacht uit Manchester voor de andere, toen Manchester City hem contracteerde. Na drie jaar wilde Ohio zelf niet door bij City en vertrok naar de jeugd van RB Leipzig.

In de winter van 2021 zagen we Ohio voor het eerst op het hoogste niveau in Nederland in actie. Vitesse nam de aanvaller namelijk voor een half jaar over van RB Leipzig. Ohio kwam slechts vier keer in actie voor de club uit Arnhem, waarna een huurperiode bij Austria Wien volgde. Afgelopen zomer nam Standard Luik de jeugdinternational voor ruim één miljoen over van Leipzig.

Voor welke landen kan Ohio uitkomen?

Geboren in Almere beschikt Ohio naast de Nederlandse nationaliteit over nog twee nationaliteiten. Zo is Ohio de zoon van Nigeriaanse ouders en beschikt hij door zijn jonge jaren in Engeland ook nog over de Engelse nationaliteit.

Ondanks zijn jeugdinterlands bij Nederland Onder 15, speelde Ohio zelfs al eens voor de Onder 16 van Engeland, waar hij zes keer in actie kwam. Toch leek er geen verdere interlandcarrière bij Engeland weggelegd. Sinds de Onder 16 zien we Ohio weer in actie voor diverse jeugdelftallen van Nederland

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!