Nieuws

Feyenoord wil langer door met Til: 'Guus heeft zelf ook wat te zeggen'

Feyenoord wil langer door met Til: 'Guus heeft zelf ook wat te zeggen'

03-02-2022 09:17

Hoewel Guus Til voor een jaar gehuurd wordt van Spartak Moskou, ziet Feyenoord kansen om de middenvelder langer binnenboord te houden. Technisch directeur Frank Arnesen hoopt ook volgend seizoen de beschikking te hebben over Til.

De aanvallende middenvelder kwam afgelopen zomer op huurbasis naar De Kuip en heeft in Rusland nog een contract tot medio 2024. "Zoals gezegd ken ik de td van Spartak en Guus zelf heeft ook wat te zeggen", laat Arnesen optekenen door Voetbal International. "Ik kan me voorstellen dat hij het naar zijn zin heeft. Hij ligt goed in de groep, presteert prima en komende winter heb je het WK, he. Ik denk dat dit toernooi ook wel een factor kan worden."

Arnesen denkt zelfs dat het WK doorslaggevend is in de keuze van Til zelf. "Stel je bent een speler die dicht tegen Oranje aan zit. Ga je dan een transfer maken met de kans dat je bij je nieuwe club niet aan spelen toekomt, of kies je voor zekerheid en de kans op een WK te spelen? Ik denk dat spelers dat toch laten meewegen in hun beslissing."

Behalve het huurcontract van Til, moet Feyenoord ook op korte termijn een besluit nemen over het huurcontract van Cyriel Dessers. De Belg heeft bij KRC Genk een afkoopsom van vier miljoen euro en de kans is klein dat de Stadionclub dat ophoest na dit seizoen. "Terwijl hij doet waarvoor we hem hebben gehuurd", aldus Arnesen. "Dessers heeft gewoon de pech dat Linssen er is. De trainer is echt tevreden, alleen is het inderdaad zo dat we als club niet in staat zijn zo'n speler voor zo'n bedrag er bij te nemen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!