Nieuws

'Newcastle-eigenaars ontdoen zich vlak voor jubileumduel van trainer Bruce'

'Newcastle-eigenaars ontdoen zich vlak voor jubileumduel van trainer Bruce'

10-10-2021 17:46

Diverse Engelse media weten het zeker: Steve Bruce wordt ontslagen bij Newcastle United. De Saoedische eigenaars van The Magpies willen een andere weg inslaan en bedanken Bruce derhalve voor zijn diensten.

Volgens The Telegraph en The Daily Mail is het bijna zeker dat de ervaren Bruce het veld moet ruimen op St. James’ Park. Dat vertrek hing al een tijdje in de lucht. De Saoedische partij die de club overnam wilde geen toezeggingen doen voor Bruce en daarmee waren zijn dagen eigenlijk al geteld. Het competitietreffen met Tottenham Hotspur van volgend weekend, dat het duizendste officiële duel van de Engelsman als trainer had kunnen zijn, zal hij dus niet halen.

De beide media schrijven dat Bruce een ontslagvergoeding van ongeveer 9,5 miljoen euro tegemoet kan zien. Graeme Jones, die nu nog assistent is bij Newcastle, zal de scepter zwaaien totdat er een nieuwe trainer is gevonden. Dat zou volgens de geruchten Antonio Conte moeten worden. De Italiaan is in beeld, net als Ralf Rangnick. Of laatstgenoemde zelf gaat trainen of verantwoordelijk wordt voor het beleid is nog niet helemaal duidelijk.

The Magpies staan op dit moment op een teleurstellende negentiende plaats in de Premier League. Winnen lukte nog niet in de eerste zeven wedstrijden van het seizoen, drie keer gelijkspelen wel.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!