Nieuws

'Vitesse-fans bezochten Nijmegen om 'NEC-opblaaspoppen' aan stroppen te hangen'

'Vitesse-fans bezochten Nijmegen om 'NEC-opblaaspoppen' aan stroppen te hangen'

10-10-2021 17:28

Zondagochtend zijn op verschillende plekken in Nijmegen plastic opblaaspoppen met een NEC-shirt aan gevonden. De poppen bungelden allen aan een strop en hadden hun mond afgeplakt met gele tape.

Het lijkt erop dat dit een actie is van fans van Vitesse in aanloop naar de Gelderse derby van zondag 17 oktober. Die staat voor het eerst sinds vier jaar weer op het programma. De pesterijen en acties heen en weer zijn al dagen bezig en de plastic opblaaspoppen zijn een nieuw incident. Omroep Gelderland schrijft dat er poppen werden gevonden in het Kronenburgerpark, bij het Goffertstadion en aan stadsbrug De Oversteek. De politie heeft ze verwijderd.

In de nacht van woensdag op donderdag lieten Vitessenaren zich al van hun slechtste kant zien toen ze slachtafval neerlegden op een gedenkplek van een overleden NEC-supporter. Daar kwam vanuit beide clubs en supportersgroepen veel kritiek op. Het was een reactie op een actie van de Nijmeegse aanhang, die bij een standbeeld van een hert in Arnhem ook al slachtafval en een spandoek neerlegden. Op zondag 17 oktober staan de twee ploegen in een kolkende Goffert tegenover elkaar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!