Nieuws

Franse media weten het zeker: 'vermoeide' Pochettino gaat stoppen bij PSG

Franse media weten het zeker: 'vermoeide' Pochettino gaat stoppen bij PSG

02-02-2022 12:00 Laatste update: 16:45

Het lijkt erop dat Mauricio Pochettino binnen afzienbare tijd afscheid neemt als trainer bij Paris Saint-Germain. Volgens diverse Franse media is de Argentijn niet meer gelukkig bij de steenrijke club en wil hij in de komende maanden vertrekken.

Foot Mercato weet dat 'één ding zeker is: Pochettino is PSG zat'. Het medium schermt over eigen informatie te beschikken waaruit blijkt dat de trainer moe is over de gang van zaken zowel binnen als buiten de lijnen. Daarnaast baalt hij van het mislopen van Tanguy Ndombele (de middenvelder van Tottenham Hotspur vertrok naar Peter Bosz' Olympique Lyon), waardoor de verhoudingen met technisch directeur Leonardo gespannen zijn.

Le Parisien weet dat de beleidsbepalers van de koploper van de Ligue 1 achter de schermen al bezig zijn geweest met de opvolger van Pochtettino. Zinédine Zidane geldt als de droomkandidaat, mocht het huwelijk met de huidige trainer voortijdig stranden.

Pochettino flirtte in de afgelopen maanden veelvuldig met een terugkeer naar Engeland. In november was de oefenmeester dicht bij een akkoord met Manchester United over een terugkeer naar de Premier League. Uiteindelijk kozen The Red Devils voor Ralf Rangnick als interim-manager voor de rest van het seizoen.

Na de zeperd in de strijd om de Franse beker, zwelde de kritiek op het functioneren van de coach opnieuw aan. Xavi Simons miste tegen OGC Nice de beslissende penalty in de strafschoppenreeks, waardoor de Parijzenaren verrassend werden uitgeschakeld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!