Nieuws

Van Basten heeft zijn twijfels: 'Ik vind hem echt niet zo goed als speler'

Van Basten heeft zijn twijfels: 'Ik vind hem echt niet zo goed als speler'

01-02-2022 17:39

Marco van Basten is niet onder de indruk van Wout Weghorst. In Rondo legt de legendarische oud-spits uit dat hij ook niet veel snapt van zijn transfer naar Burnley.

Weghorst vertrok in 2018 naar Wolfsburg en heeft een goede indruk achter gelaten in de Bundesliga. Waarom de spits de Bundesliga inruilt voor een degradatiekandidaat van de Premier League is voor Van Basten een raadsel. "Je gaat naar Burnley, die staan laatste in de Premier League. Daar kan je toch niet blij mee zijn? Dan ga je naar Burnley toe en dan gaan die degraderen."

Weghorst kan ondanks zijn goede statistieken niet rekenen op veel lof van de oud-spits van Ajax en AC Milan. "Ik ben heel benieuwd of hij het daar goed doet. Ik vind hem niet zo goed als speler, gewoon. Ik vind hem niet zo fijn aan de bal. Het is een jongen die heel veel geeft, maar om nou te zeggen: hij kan heel goed koppen, of hij kan heel goed schieten..."

Dit seizoen maakte Weghorst zes doelpunten in achtien wedstrijden in de Bundesliga voor Wolfsburg. De ploeg staat momenteel vijftiende in de Bundesliga. Zijn nieuwe club Burnley FC staat stijf onderaan in de Premier League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!