Nieuws

Vertrek van Fraser omgeven door geheimzinnigheid: 'Is tussen mij en de club'

Vertrek van Fraser omgeven door geheimzinnigheid: 'Is tussen mij en de club'

1 February - 17:20
0

Op dinsdag kwam het nieuws naar buiten dat Henk Fraser en Sparta Rotterdam na dit seizoen uit elkaar gaan. Fraser, die vier jaar lang aan het roer stond bij de Rotterdammers, wil niet kwijt waarom hij voor een vertrek kiest.

Dat zegt de 55-jarige trainer in gesprek met ESPN. De oefenmeester zegt zelf een aantal goede redenen te hebben om de club achter zich te laten. "Ik heb mijn keuze gebaseerd op een aantal zaken. Ik ben superblij met de energie die men er hier insteekt. We hebben toch weer wat mensen gehaald in de winterbreak, maar dat is ook wel hetgeen wat me irriteert."

"Ik wil aan het begin van het seizoen eigenlijk de groep compleet hebben, omdat we dan kunnen werken aan verschillende systemen, patronen en noem maar op", vervolgt Fraser. Meer wil de trainer niet kwijt over eventuele onenigheid binnen de club. Vorig jaar vertrok technich directeur Henk van Stee bij Sparta, iemand waarmee Fraser het uitstekend kon vinden. In gesprek met RTV Rijnmond wordt gevraagd of dit een reden is voor zijn vertrek. Fraser antwoordt: "Eigenlijk niet. Dan had ik het toen al wel gedaan."

Fraser zegt open te staan voor een uitdaging in het buitenland en wil in ieder geval niet stoppen als clubtrainer. De assistent-trainer van bondscoach Louis van Gaal maakt het seizoen wel af met de Spartanen en gaat spelen om lijfsbehoud in de Eredivisie. "Dat is de grootste uitdaging. Als het ons lukt om in de Eredivisie te blijven, zou dat pas een ontlading geven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie