Nieuws

Ajax op plek twaalf: dit is de laagste eindklassering ooit van de Amsterdammers

Ajax op plek twaalf: dit is de laagste eindklassering ooit van de Amsterdammers

29 oktober - 16:35 Laatste update: 13 november - 09:55
2

Ajax is de recordkampioen van Nederland, 36 keer waren zij de beste. Dit seizoen lijkt nummer 37 er nú al niet in te zitten. De club beleeft een historisch slecht seizoen en staat op dit moment laatste in de Eredivisie. Maar wat is het allerslechtste Eredivisie-seizoen ooit van Ajax? VoetbalNieuws heeft het voor je uitgezocht.

Vanaf 1956-1957 begon de Eredivisie voor het eerst. Ajax schreef historie door als allereerste club kampioen te worden van deze competitie. De Amsterdammers spelen vanaf dat jaar in de hoogste competitie van Nederland en hebben nog geen één seizoen gemist. Ajax behoort net als PSV en Feyenoord tot de traditionele top drie van ons land, dit vanwege de grote successen van de clubs.

Ondanks de vele successen kent Ajax regelmatig slechte seizoenen. Ajax eindigde negen keer in zijn clubhistorie niet in de top drie. De plekken vier tot acht werden behaald, maar dat is nog niet het slechtste.

Wat is het slechtste Eredivisie-seizoen ooit van Ajax?

Het slechtste Eredivisieseizoen ooit van Ajax is al lang geleden. In het seizoen 1964-1965 werden de Amsterdammers onder leiding van Rinus Michels dertiende in Eredivisie. In dat seizoen werd er negen keer gewonnen, acht keer gelijkgespeeld en dertien keer verloren. Het doelsaldo was enigszins wel positief: 52 goals voor en 48 goals tegen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!