Nieuws

Mislukte middenvelder vertrekt bij Feyenoord en keert terug naar Portugal

Mislukte middenvelder vertrekt bij Feyenoord en keert terug naar Portugal

01-02-2022 17:00 Laatste update: 17:54

Feyenoord heeft het contract van João Teixeira ontbonden. De Portugese middenvelder keert terug naar zijn thuisland en gaat spelen bij Famalicão.

Dat maakt Feyenoord op de clubsite bekend. Teixeira kwam anderhalf jaar geleden over van Vitória Guimarães. Destijds werd er voor de diensten van de middenvelder ongeveer anderhalf miljoen euro neergelegd. De 29-jarige Portugees kon in Rotterdam geen potten breken: dit seizoen mocht hij slechts één keer invallen in de Eredivisie. In totaal speelde Teixeira 24 wedstrijden voor Feyenoord.

Teixeira begon zijn carrière in de jeugd van Braga en keert nu weer terug naar Portugal. De middenvelder speelde eerder onder meer bij Brentford, Brighton en FC Porto. Het contract van de Portugees liep dit seizoen af bij de Rotterdammers. Ook speelde de ervaren rechtspoot in de jeugd bij Liverpool en Sporting Portugal.

Famalicão staat momenteel zestiende in de Primeira Liga. De voorsprong op hekkensluiter Belenenses bedraagt twee punten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!