Nieuws

Neymar (29) denkt aan beëindigen van interlandloopbaan: 'Kan de laatste zijn'

Neymar (29) denkt aan beëindigen van interlandloopbaan: 'Kan de laatste zijn'

10-10-2021 16:06

Neymar zal na het WK van 2022 in Qatar waarschijnlijk stoppen met interlandvoetbal. De Braziliaan heeft te kennen gegeven dat hij serieus nadenkt over het beëindigen van zijn internationale loopbaan.

Als de ster van Paris Saint-Germain en de Seleçao nu zou moeten beslissen, zou hij na het WK van 2022 stoppen als international. “Ik denk dat het mijn laatste WK zal zijn”, vertelt hij aan DAZN. “Zo voel ik het nu, omdat ik niet weet of ik dan nog de mentale kracht zal hebben om me met voetbal bezig te blijven houden.”

Neymar is pas 29 jaar oud, maar zou dus al snel af kunnen zwaaien als Braziliaans international. Hij hoopt dat dan wel in stijl te kunnen doen. “Ik zal er alles aan doen om zo goed mogelijk te spelen en te winnen met mijn land. Mijn grootste droom is om nog wereldkampioen te worden en ik hoop dat ons dat gaat lukken.”

In 2010 debuteerde Neymar voor de Seleçao en in de elf jaar die daarop volgden kwam hij op zes grote toernooien uit voor zijn land. In totaal staat hij nu op 113 interlands.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!