Transfernieuws

Sparta ziet het met lede ogen aan: toptalent Emegha vertrekt naar België

Sparta ziet het met lede ogen aan: toptalent Emegha vertrekt naar België

31-01-2022 22:15 Laatste update: 01-02-2022 02:51

Emanuel Emegha vertrekt definitief bij Sparta Rotterdam. Het jonge talent tekent een contract bij de huidige nummer drie van België Royal Antwerp FC.

Het contract liep bij Emegha in Rotterdam door tot 2024. Sparta wilde Emegha, dat geldt als toptalent, graag behouden. Uiteindelijk moeten de Rotterdammers met lede ogen aanzien hoe de jonge Nederlander toch de overstap maakt naar België. De lange spits tekent in Antwerpen een contract tot 2027.

Technisch directeur Gerard Nijkamp reageert op de clubwebsite en vindt het jammer dat Emegha de overstap maakt. "Het had niet onze voorkeur om tijdens de winterstop Emanuel Emegha te transfereren. Het is echter een feit dat Emanuel Emegha wilde vertrekken bij Sparta en zich sportief dusdanig kan verbeteren bij de huidig nummer drie van België.  

De negentienjarige spits speelde dit seizoen negentien wedstrijden in de Eredivisie waarin hij twee keer tot scoren kwam. De boomlange aanvaller doorliep de jeugdopleiding bij Sparta en maakte in 2021 zijn debuut in het eerste elftal. Momenteel staat Sparta zestiende in de Eredivisie, slechts twee punten los van hekkensluiter PEC Zwolle.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!