Transfernieuws

Benschop keert terug naar de Eredivisie en gaat in zee met zijn elfde club

Benschop keert terug naar de Eredivisie en gaat in zee met zijn elfde club

31-01-2022 23:07 Laatste update: 01-02-2022 02:54

Charlison Benschop is weer actief in Nederland. De inmiddels 32-jarige aanvaller heeft zijn handtekening gezet  bij Fortuna Sittard. Hij komt over van SV Sandhausen die uitkomt in de tweede Bundesliga. 

Dat meldt Fortuna Sittard op de eigen website. De international van Curaçao heeft zijn handtekening gezet tot medio 2023. Benschop is blij terug te keren naar de Eredivisie. "Het voelt goed om weer terug te zijn in Nederland,” aldus de spits. “Het is de laatste uren ontzettend snel gegaan, maar ik ben blij dat ik hier nu in Sittard ben. Ik kijk vanzelfsprekend uit naar het ontmoeten van mijn teamgenoten en de staf.”

Hoofd Scouting Sjoerd Ars kijkt uit naar de samenwerking van Benschot. "We zijn blij dat we ons op de laatste dag nog hebben kunnen versterken met Charlison. We waren opzoek naar een ervaren speler voor in de punt van de aanval. Die staat er nu met Charlison. Dit geeft ons in aanvallend opzicht de mogelijkheden waar we naar opzoek waren."

Met Fortuna Sittard is Benschop inmiddels bezig aan de elfde club in zijn carrière. Hij kwam onder meer uit voor RKC Waalwijk, AZ Alkmaar, De Graafschap en FC Groningen. De spits speelde ruim honderd wedstrijden in de Eredivisie. Fortuna Sittard staat momenteel zeventiende in de Eredivisie. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!