Nieuws

Van Gaal: 'Danjuma hadden we al in de gaten voor hij naar Villarreal ging'

Van Gaal: 'Danjuma hadden we al in de gaten voor hij naar Villarreal ging'

10-10-2021 13:58

Louis van Gaal riep Arnaut Danjuma op als vervanger van Cody Gakpo, maar de aanvaller van Villarreal begint vermoedelijk niet in de basis in het WK-kwalificatieduel met Gibraltar. Noa Lang lijkt de voorkeur te krijgen in De Kuip.

"Wij hadden Danjuma natuurlijk al in de gaten, voordat hij naar Villarreal ging", vertelt Van Gaal op de persconferentie. "Hij stond op de lijst van honderd schaduwspelers, maar ook op de opgeschoonde lijst van veertig. Het probleem is echter dat ze allemaal linkerspits willen spelen, en niet op rechts. Bij ons speelt Cody normaal als linkerspits, maar juist dit soort, creatieve spelers kan die muur breken."

"Daarom heb ik Danjuma opgeroepen. Maar ook zodat de groep en ik hem kunnen zien, want ik heb hem nog nooit gesproken. Voor mij is het een nieuwe speler", vervolgt Van Gaal, die nog niet wil prijsgeven wie gaat spelen, maar wel een flink tipje van de sluier oplicht. "Na logisch nadenken kun je dat zelf invullen, denk ik." Daarmee lijkt de keuze uit te gaan naar Lang. "Waarom wil je nou de opstelling verraden", reageert de keuzeheer op die suggestie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!