Breaking news

'Sosa wisselde kort voor sluiten transfermarkt door Mislintat van zaakwaarnemer'

'Sosa wisselde kort voor sluiten transfermarkt door Mislintat van zaakwaarnemer'

19 september - 22:14 Laatste update: 23:18
3

Sven Mislintat lijkt steeds verder in de problemen te komen. De technisch directeur Borna Sosa 'met klem' hebben geadviseerd om van zaakwaarnemer te wisselen, kort voor het sluiten van de transfermarkt, aldus De Telegraaf.

Dinsdagavond werd bekend dat de transfer van Sosa naar Ajax een luchtje heeft. De NOS zocht uit dat deze tot stand is gekomen via het management AKA Global, een zaakwaarnemerskantoor dat aandelen heeft Matchmetrics GmbH, het bedrijf waar Mislintat aandeelhouder van is. Er blijkt nog meer aan de hand te zijn.

Volgens De Telegraaf was Sosa op 31 augustus nog speler van CAA Stellar, een ander zaakwaarnemerskantoor wat hij op die dag verliet voor AKA Global. Dat zou mede gebeurd zijn op advies van Mislintat en Arthur Beck, een andere aandeelhouder van Matchmetrics die ook zaakwaarnemer is. Thies Bliesmeister, de vorige zaakwaarnemer van de Kroaat werd verlaten.

Sosa informeerde Bliesmeister met het verhaal dat hij een transfer naar Ajax alleen kon maken met Beck, zo heeft de ochtendkrant vernomen uit appverkeer tussen de twee. Daar zou de linksback zich toch enigszins ongemakkelijk bij hebben gevoeld, omdat hij 'very happy' was bij zijn vorige management.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s