Nieuws

'Trainer Marcelino stapt op bij Marseille, crisis voor EL-duel met Ajax'

'Trainer Marcelino stapt op bij Marseille, crisis voor EL-duel met Ajax'

19 september - 13:03 Laatste update: 13:09

Olympique Marseille zit slechts twee dagen voor het Europa League-duel met Ajax zonder trainer. Marcelino heeft dinsdag intern zijn vertrek aangekondigd bij de Franse club. Dat melden verschillende Franse media dinsdagmiddag.

De Spaanse coach was pas sinds deze zomer actief bij Marseille als opvolger van Igor Tudor. Hij kende een teleurstellende start met slechts 3 punten uit 5 competitieduels.

Volgens L'Équipe en RMC Sport heeft Marcelino zijn vertrek intern wereldkundig gemaakt. De club moet dit nieuws nog officieel bevestigen. Tegen Ajax zal Marseille hoogstwaarschijnlijk onder leiding staan van Jean-Pierre Papin. De Franse oud-spits is al werkzaam als adviseur bij de club.

Ajax neemt het donderdag in eigen huis op tegen Marseille in de eerste wedstrijd van de groepsfase van de Europa League. De ploeg van trainer Maurice Steijn kent ook nog geen sterke start van het seizoen. De club behaalde vijf punten uit vier duels en ging afgelopen weekend pijnlijk ten onder tegen FC Twente in Enschede. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s