Nieuws

'16-jarige jongen die Brobbey uitschold wacht enorme straf: 'Dit is onacceptabel''

'16-jarige jongen die Brobbey uitschold wacht enorme straf: 'Dit is onacceptabel''

18 september - 21:22

De 16-jarige supporter van FC Twente die afgelopen zondag Ajax-spits Brian Brobbey racistisch bejegende, kan een stadionverbod van maar liefst twintig jaar krijgen. Dat meldt de KNVB maandag. De jongen zou Brobbey hebben uitgescholden voor 'kankeraap'.

Het is al de tweede keer dat Brobbey wordt gediscrimineerd door supporters van FC Twente. Ook vorig seizoen was hij het mikpunt van mensen die na afloop van de wedstrijd de Ajax-spelers opwachtten bij de bus. Toen was ook Steven Berghuis erbij betrokken. Laatstgenoemde deelde een klap uit aan een supporter en kreeg daarvoor een schorsing.

De jongen in dit geval werd na een klopjacht snel gepakt. Hij zou een seizoenkaarthouder zijn en wacht dus mogelijk een zware staf. "Gevolg van deze maatregelen is onder meer dat als iemand discriminerende dingen tegen een speler roept, hij/zij een landelijk stadionverbod van twintig jaar krijgt", zo laat de KNVB weten in een schriftelijke reactie, geciteerd door RTV Oost. "Voetbal brengt miljoenen mensen samen. Waar mensen samenkomen, wordt ook zichtbaar welke problemen in de samenleving spelen. Racisme en discriminatie helaas ook. Dat is onacceptabel. Uitsluiting staat haaks op waar het voetbal voor staat: miljoenen uiteenlopende mensen samenbrengen."

Ajax moet echter officieel melding van het voorval maken bij de KNVB, alvorens de bond stappen kan nemen. Daarna kan er een onderzoek worden gestart en de Commissie Stadionverboden bij voldoende bewijs de straf opleggen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!