Nieuws

Slot ziet kansen in CL: 'Als je door wil gaan, moet je bijna elk thuisduel winnen'

Slot ziet kansen in CL: 'Als je door wil gaan, moet je bijna elk thuisduel winnen'

18 september - 15:36 Laatste update: 15:37

Arne Slot is zich ervan bewust dat het Champions League-duel met Celtic cruciaal is. Op papier lijken de Schotten de minste tegenstander in de poule en dus moet er dinsdagavond in De Kuip gewonnen worden.

Feyenoord zit in de poule met Celtic, SS Lazio en Atlético Madrid. Dinsdag begint de groepsfase voor de Rotterdammers met een thuiswedstrijd tegen de Schotse kampioen. "Ik denk dat als je door wil komen dat je bijna elke thuiswedstrijd zal moeten winnen", vertelt Slot op de persconferentie. "Het is niet zo dat ik één van de drie clubs anders in zal schatten. Celtic is de enige kampioen en je moet daar veel respect voor hebben."

Slot ziet in Celtic een tegenstander met meerdere gevaren. "Dat is niet zo zeer omdat ze een zwakte hebben, maar elke ploeg zet op een bepaalde manier druk. Daar moet je een antwoord op hebben en dan hoop je je aanvallers op een plek aan de bal te krijgen", aldus de 45-jarige oefenmeester. "Er zijn ook de nodige gevaren. Ze hebben een goede snelle spits. Hun tempo van druk zetten zal hoog zijn, anders dan afgelopen zaterdag."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!