Transfernieuws

Jørgensen na mislukt Turks avontuur gepresenteerd bij oude liefde in Denemarken

Jørgensen na mislukt Turks avontuur gepresenteerd bij oude liefde in Denemarken

31-01-2022 17:04 Laatste update: 02-02-2022 09:54

Nicolai Jørgensen heeft vlak voor het scheiden van de markt een nieuwe club gevonden. De 31-jarige Deen zet zijn handtekening onder een contract dat hem tot medio 2022 aan FC Kopenhagen verbindt. Zijn verbintenis bij de Turkse club Kasimpasa is ontbonden.

Tussen 2012 en 2016 speelde Jørgensen al eerder uit voor FC Kopenhagen, de club waar hij nu weer terugkeert. "Nicolai Jørgensen is nog steeds een van de meest getalenteerde spelers met een Deens paspoort", reageert voetbaldirecteur Peter Christiansen reageert op de clubsite. "We hopen en geloven dat we samen met Nicolai hem de komende zes maanden weer op een hoog niveau weten te krijgen, en dan moeten we zien wat er vanaf daar gebeurt."

"Ik ben blij om terug te zijn. De club heeft altijd veel voor mij betekend", vertelt Jørgensen. "Ik kom terug omdat ik denk dat ik nog veel kan bijdragen aan FC Kopenhagen. Ik wil me hier opnieuw bewijzen en laten zien dat ik nog steeds een heel goede voetballer ben en ik wil mijn uiterste best doen om opnieuw titels te winnen met de club", besluit de aanvaller die met nummer negen gaat spelen in stadion Parken.

Jørgensen is in Nederland vooral bekend door zijn bijdrage aan de landstitel van Feyenoord in 2017. Dankzij 21 doelpunten had de spits een aanzienlijk aandeel in het eerste kampioenschap sinds 1999 voor de Rotterdammers. In de seizoenen daarna sukkelde de international van Denemarken veelvuldig met blessures. De overgang naar Turkije pakte niet goed uit: na een sterk begin volgde een lange, doelpuntloze periode. Dankzij de contractontbinding stond het de kopsterke aanvaller vrij een contract bij een nieuwe club te ondertekenen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!