Nieuws

Super Sunday op komst: dit zijn de topderby's van komende zondag

Super Sunday op komst: dit zijn de topderby's van komende zondag

18 september - 10:10 Laatste update: Gisteren, 09:49

Het voetbalgeweld stopt niet na de Europese wedstrijden van deze week: aanstaande zondag staat er in veel toplanden een absolute derby op het menu. VoetbalNieuws licht de Super Sunday uit en schijnt een licht op de krakers die worden gespeeld. 

Ajax - Feyenoord

Natuurlijk trappen wij deze lijst af met De Klassieker. Ajax ontvangt Feyenoord op zondag en de twee clubs beleven een totaal verschillende seizoensstart. Bij Feyenoord loopt alles op rolletjes, terwijl Ajax het zeer lastig heeft en verder puntenverlies moet voorkomen. Het duel begint om 14.30 uur in de Johan Cruijff Arena. 

Arsenal - Tottenham Hotspur

Deze zondag wordt ook de London derby gespeeld in de Premier League. Arsenal en Tottenham zijn allebei uitstekend van start gegaan en ontmoeten elkaar in het Emirates Stadium. De Spurs draaien op volle toeren zonder de vertrokken Harry Kane, maar kan de ploeg van Ange Postecoglou iets uitrichten bij The Gunners? Het duel begint om 15.00 uur. 

Paris Saint-Germain - Olympique Marseille

In Frankrijk wordt 'Le Classique' gespeeld: het duel tussen PSG en Olympique Marseille zal een interessante zijn. De Parijzenaren gingen in de afgelopen speelronde onderuit en Marseille zal net terugkeren van het Europa League-duel met Ajax. Het Franse duel start om 20.45 uur.

Atlético Madrid - Real Madrid

Ook in de Primera División is het raak: de Madrileense derby is altijd een spektakel en wordt zondag afgewerkt. De twee ploegen speelden in 2014 nog de Champions League-finale en ook dat werd een memorabele wedstrijd. Los Colchoneros en De Koninklijke trappen om 21.00 uur af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s