Nieuws

Kramer is gedrag van sommige supporters zat: 'Snap die klap van Berghuis wel'

Kramer is gedrag van sommige supporters zat: 'Snap die klap van Berghuis wel'

18 september - 09:54
1

Michiel Kramer kan begrijpen dat Steven Berghuis in mei van dit jaar uithaalde naar een supporter. De spits van RKC Waalwijk stelt dat sommige supporters doorslaan in het agressieve gedrag richting spelers. 

Kramer schuift zondag aan bij Studio Voetbal nadat het eerder op de dag weer misging in Enschede. Brian Brobbey werd opnieuw racistisch bejegend door een supporter. "Ik snap wel wat Steven Berghuis deed vorig jaar", verwijst Kramer naar het incident in mei. "Dit kan echt niet meer. Ik heb ook wel eens dingen gedaan die niet heel handig waren, maar het is echt te begrijpen."

Volgens de spits gaan de krachttermen die supporters gebruiken veels te ver. "De dingen die naar ons worden geroepen, slaan helemaal nergens op. Als dat niet aangepakt wordt, dan moet je toch harder optreden."

De speler vindt dat er met twee maten wordt gemeten. "Wij worden als voetballer vaak in een rol geduwd van iemand met een voorbeeldfunctie, ook naar kinderen toe. Maar als er kinderen bij die bus staan om een handtekening te vragen van de spelers van Ajax en er staan vier of vijf volwassenen achter die je k-mongool, k-dit, k-dat noemen, dan is het een soort van normaal en moeten wij het maar weer accepteren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s