Nieuws

'Toegewijde' Kongolo verlaat Heerenveen na 3,5 jaar voor avontuur in Italië

'Toegewijde' Kongolo verlaat Heerenveen na 3,5 jaar voor avontuur in Italië

31-01-2022 16:38 Laatste update: 17:11

Rodney Kongolo trekt na drieënhalf jaar de deur bij sc Heerenveen achter zich dicht. De 24-jarige middenvelder zet zijn carrière voort bij de Italiaanse Serie B-club Cosenza.

Via de officiële kanalen kondigt Cosenza de komst van de Nederlander aan. Er worden geen uitlatingen gedaan over de duur van de overeenkomst. Alleen dat 'de optie bestaat' om het contract te verlengen. Het was al langere tijd duidelijk dat Kongolo Heerenveen nog deze winter ging verlaten.  

Heerenveen stond niet onwelwillend tegenover een vertrek van de spelverdeler die eerder uitkwam in de jeugd van Feyenoord en Manchester City. Zijn contract in Friesland liep door tot medio 2022. "Het is een speler met veel werklust en toewijding richting zijn team. We hopen dat hij een mooi avontuur in Italië tegemoet gaat", reageert technisch manager Ferry de Haan op het vertrek van Kongolo. "We bedanken Rodney voor zijn inzet voor sc Heerenveen", besluit hij. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!