Transfernieuws

'Van der Sar ging overstag voor Bosz, Mislintat weigerde Steijn af te zeggen

'Van der Sar ging overstag voor Bosz, Mislintat weigerde Steijn af te zeggen"

18 september - 07:38 Laatste update: 08:03
1

Edwin van der Sar ging deze zomer overstag en stond open voor de komst van trainer Peter Bosz, maar technisch directeur Sven Mislintat zag dat niet zitten, meent Valentijn Driessen. Uiteindelijk haalde de Duitse bestuurder Maurice Steijn, de trainer van Sparta Rotterdam, op. 

Driessen meent in zijn column voor De Telegraaf dat de kans aanwezig was dat Bosz naar Ajax had kunnen komen. Van der Sar zag het lange tijd niet zitten om de aanvallend ingestelde trainer terug te halen naar de hoofdstad, maar ging overstag. 'Mislintat weigerde echter de gesprekken met Steijn af te breken en kreeg daarbij de steun van Maurits Hendriks, Jan van Halst en Pier Eringa. Het resultaat neemt bij Ajax steeds pijnlijkere vormen aan.'

Volgens de journalist is de rvc echter net zo veel kwalijk te nemen als Mislintat. 'Zij gaven groen licht voor het experiment van Mislintat en zijn bij alle transfers betrokken geweest. En zij staken Edwin van der Sar een mes in de rug toen hij op het allerlaatste moment overstag ging en zijn bezwaren tegen Peter Bosz als nieuwe trainer naast zich neerlegde', besluit Driessen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s