Nieuws

Slot trekt vergelijking met De Zerbi: 'Onder zijn leiding zie je echt een vakman'

Slot trekt vergelijking met De Zerbi: 'Onder zijn leiding zie je echt een vakman'

18 september - 07:21 Laatste update: 07:22
1

Arne Slot is tevreden met het aanvallende spel van Feyenoord. De trainer haalt veel inspiratie uit de Premier League en kijkt met name naar het sterk presterende Brighton. 

Slot stelt dit weekend op het persmoment na de 6-1 overwinning op sc Heerenveen dat het in aanvallend opzicht wel goed zit in Rotterdam. De trainer is onder de indruk van Roberto Di Zerbi, die de touwtjes in handen heeft bij The Seagulls. "Als je kijkt naar hoe die elftallen onder zijn leiding zijn gaan spelen, dan zie je een vakman."

Feyenoord heeft zich na de eerste twee speelrondes herpakt en mag het dinsdagavond laten zien in de Champions League. "Tegen ons in de duels komen, is op dit moment niet eenvoudig", meent Slot. "Onze opbouw is dit seizoen gewoon heel erg goed. Vorig jaar konden we niet zo vaak de vrije man vinden als nu."

De trainer moet nog zijn keuzes maken over wie de spitspositie invult tegen Celtic. Yankuba Minteh en Ondrej Lingr wisten zaterdag allebei doel te treffen. Met de schijnbare blessure van Ayase Ueda en de schorsing van Santiago Gimenez valt de keuze op Igor Paixão, Minteh of Lingr. "Ze hebben het mij moeilijker gemaakt", besluit Slot. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s