Nieuws

Berghuis blikt terug op incident van vorig seizoen: Dat neem ik mezelf kwalijk

Berghuis blikt terug op incident van vorig seizoen: "Dat neem ik mezelf kwalijk"

17 september - 17:49

Steven Berghuis heeft zondag teruggeblikt op het incident dat vorig seizoen plaatsvond op bezoek bij FC Twente. De aanvaller nam het op voor Brian Brobbey en kreeg na het welbekende klap-incident een schorsing opgelegd. 

Berghuis maakte zondag weer minuten voor de Amsterdammers, maar beleefde geen fantastische rentree. "Ik ben lang weggeweest en was nog niet wedstrijdfit, daar moet ik ook nog inkomen. Het was moeizaam, ik ben ook nog zoekende. Het moet als team beter kloppen zodat de individuen beter gaan uitblinken." Na vijftien minuten stonden de Amsterdammers al met 2-0 achter.

Berghuis blikt terug op het incident van vorig seizoen. Eind mei ging het mis in Enschede. "Ik heb het al eerder gezegd, het houdt een keer op. Er moet veel harder gestraft worden, niet alleen in Nederland. Alles kan maar. Voor mij was toen die maat vol, die keuze maakte ik zelf. Dan moet ik op de blaren zitten. Het was ook in de emotie van toen, omdat het in mijn ogen te ver ging. Ik dupeer echter mezelf, de club. Het had niet mogen gebeuren", besluit Berghuis. 

  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

WEDSTRIJD INFO


Datum
zondag 17 september 2023
Stadion
De Grolsch Veste
Aftrap
14:30
Scheidsrechter
Makkelie