Nieuws

'Twente-supporter schreeuwt racistische term naar Brobbey, Bruggink maakt excuses'

'Twente-supporter schreeuwt racistische term naar Brobbey, Bruggink maakt excuses'

17 september - 17:52 Laatste update: 17:55
1

Het is opnieuw misgegaan na het duel tussen FC Twente en Ajax. Een FC Twente-fan zou na afloop van het duel een racistische leus richting Brian Brobbey hebben geroepen.

Onder meer RTV Oost doet melding van het incident. De dader maakte Brobbey uit voor 'k*nkeraap' en werd direct in de kraag gegrepen. Ajax is volgens het medium van plan aangifte te doen richting de Twente-supporter. De Enschedese club heeft al laten weten dat de supporter een stadionverbod krijgt. 

Het ging vorig seizoen op het einde ook mis. Brobbey zou destijds ook racistisch zijn bejegend door een supporter, waarna Steven Berghuis een klap uitdeelde in het publiek. De aanvaller kreeg een schorsing en kwam zondag voor het eerst in het seizoen in actie. 

Technisch directeur Arnold Bruggink zou na het incident zijn excuses hebben aangeboden in de spelersbus van Ajax. De Amsterdammers gingen zondag met 3-1 onderuit in De Grolsch Veste. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!