Nieuws

Bergwijn stomverbaasd na debacle Ajax: 'Schandalig wat we laten zien'

Bergwijn stomverbaasd na debacle Ajax: 'Schandalig wat we laten zien'

17 september - 16:47 Laatste update: 17:05
3

Steven Bergwijn heeft geen woorden voor de wedstrijd van Ajax tegen FC Twente. De Amsterdammers hadden geen moment aanspraak op een overwinning en dat kan de speler lastig accepteren. 

Een verbouwereerde Bergwijn meldde zich na afloop bij ESPN. Wat de aanvaller betreft is er niets gelukt in De Grolsch Veste. "Ik erger me aan alles. De scherpte, hoe we beginnen en voetballen, hoe we de duels aangaan... of niet aangaan. Zo kan ik nog wel doorgaan. Ik heb eerlijk gezegd geen woorden ervoor. Je kan altijd zeggen dat het een nieuw team is, maar ja... dat kan iedereen. Na twee minuten krijg je een goal tegen, vier minuten later weer, dan is het klaar, dan is het over."

De aanvaller ergert zich kapot aan de manier waarop Ajax aan de twee helften begon. "Als je ziet hoe we beginnen, ook in de tweede helft. We hameren er nog op en krijgen meteen een kans tegen. Dan kan je zeggen dat het een nieuw team is, maar je moet met je hart spelen. Dat mis je gewoon. Het was gewoon niet goed, het was schandalig wat we hebben laten zien."

Het liep bij Ajax niet en dat leidde tot de nodige overtredingen van de Amsterdammers. "Op een gegeven moment ga je tegen jezelf voetballen, dat moet juist niet. Deze wedstrijd heb je dat gezien."We moeten er echt goed voor zitten en ons best doen. Dit gaat zo niet langer."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s