Breaking news

Ajax nóg dieper in afgrond geduwd na teleurstellende nederlaag in Enschede

Ajax nóg dieper in afgrond geduwd na teleurstellende nederlaag in Enschede

17 september - 16:26

Het is Ajax zondagmiddag niet gelukt zich aan de malaise te onttrekken in Enschede. Het uitduel met FC Twente begon dramatisch en dat wisten de Amsterdammers niet meer recht te zetten: het werd 3-1 in De Grolsch Veste.

Bij Ajax begonnen zowel Chuba Akpom als Brian Brobbey in de basis en was er ook ruimte voor Steven Berghuis, die zijn schorsing had uitgezeten. Twente begon stormachtig aan het duel en dat resulteerde in twee snelle treffers. Daan Rots opende na zeven minuten de score en zette het blik van trainer Maurice Steijn nóg meer op onweer. Ajax was in de openingsfase in geen velden of wegen te bekennen en liep ook direct tegen de 2-0 aan van Sem Steijn.

De Amsterdammers leken rijp voor de slacht, maar de eerste helft verliep anders dan verwacht. Ajax speelde weinig kansen bijeen, maar kwam toch terug in de wedstrijd door Brian Brobbey. De 21-jarige spits maakte zijn 25ste treffer voor Ajax en is daarmee de jongste speler die dat doet sinds Wesley Sneijder in 2005. Beide ploegen gingen met de stand van 2-1 naar de kleedkamer.

In de tweede helft was Twente minder dominant en kreeg Ajax enkele goede kansen om aan de gelijkmaker te komen. Carel Eiting mocht zijn debuut maken voor De Tukkers. Ondanks druk van Ajax viel de goal aan de andere kant. Uitgerekend invaller Naci Ünüvar, de huurling van Ajax, liep op doelman Jay Gorter af en besliste het duel met de 3-1.

Door de nederlaag staat Ajax na vier duels slechts op vijf punten. Daarmee staan de Amsterdammers op plek twaalf in de Eredivisie. FC Twente gaat door met de foutloze reeks en staat samen met koploper PSV op twaalf punten. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s