Reactie

Slot geniet van Feyenoord: 'Heb dit voetbal in twee jaar nog niet eerder gezien'

Slot geniet van Feyenoord: 'Heb dit voetbal in twee jaar nog niet eerder gezien'

16 september - 20:56
1

Arne Slot geniet van Feyenoord. Volgens de oefenmeester spelen de Rotterdammers onder zijn leiding momenteel het beste spel dat hij ooit van hen heeft gezien. Zaterdagavond werd SC Heerenveen met 6-1 verslagen. In de afgelopen drie wedstrijden scoorde ploeg maar liefst zeventien keer.

"Dit voetbal heb ik in de twee jaar dat ik bij Feyenoord ben nog niet eerder gezien, en ook niet in mijn tijd bij AZ", zo vertelt Slot na afloop op de persconferentie. "Dat mag ik toch denk ik zeggen zonder enige arrogantie, maar wat ik hier de afgelopen drie wedstrijden heb gezien is heel erg goed."

Slot zet er wel een kleine kanttekening bij. "Het is natuurlijk niet de weerstand van Champions League-niveau en de weerstand die we volgende week zondag gaan ervaren (Ajax-uit, red.). Dus dat is dan weer de volgende uitdaging. Vorig jaar hadden we het vaak moeilijk, en nu zijn we aan de bal beter."

Hij vertelde zijn spelers dat hij Feyenoord het beste team vindt tussen beide zestienmetergebieden in. "Maar we moeten niet alleen daarvan afhankelijk zijn. We moeten ook onze goals maken uit pressing en counterpressing. Dat zullen onze volgende uitdagingen zijn om ook daar de beste in te worden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het verdedigen, want dat doen we geweldig. Ze komen niet eens op onze helft of in onze zestien, maar als ze in onze zestien komen, is het ook gelijk een goal."

Komende dinsdag staat Feyenoord in de eigen Kuip in de Champions League tegenover Celtic. De zondag daarna wacht De Klassieker uit bij Ajax.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s