Reactie

Bosz weet nog niet of Lozano gaat spelen: 'Hangt van de wedstrijd af'

Bosz weet nog niet of Lozano gaat spelen: 'Hangt van de wedstrijd af'

16 september - 19:56

Peter Bosz staat zaterdagavond met zijn PSV in het Philips Stadion tegenover NEC. De Eindhovenaren wonnen Johan Cruijff Schaal, zijn na drie gespeelde wedstrijden nog foutloos in de Eredivisie en kwalificeerden zich soeverein voor de groepsfase van de Champions League. De oefenmeester kan bovendien beschikken over meerdere aanwinsten, waarvan hij er één laat debuteren.

Volgens Bosz is er desondanks nog geen sprake van rust in Eindhoven. "Nee, helemaal niet eigenlijk. Je probeert zo goed mogelijk door te gaan en de draad weer op te pakken waar we gebleven waren, namelijk winnen", zo vertelt hij voor de camera's van ESPN. "Je kijkt natuurlijk naar wat er is geweest, maar we zijn meer bezig met wat er gaat komen. Dat is het belangrijkste."

PSV verwelkomde afgelopen zomer veel nieuwe spelers. Hoe pakt Bosz dat aan? "Je stelt ze voor en je gaat trainen. Ik neem dan aan dat jongens er in de krant al wat over hebben gelezen. De jongens die nieuw zijn probeer je dan zo snel mogelijk jouw manier van spelen duidelijk te maken en je vertelt wat je van ze verwacht.”

Eén van die nieuwe spelers is Armel Bella-Kotchap. De Duitser begint meteen in het defensieve centrum, omdat Olivier Boscagli nog niet fit is. "We weten dat 'ie groot en snel is, maar ik houd er niet zo van om al meteen een waardeoordeel over mensen te hebben", aldus Bosz. "Laten we eerst aan de slag gaan, kijken hoe hij het doet en die jongen de tijd geven om zich te verbeteren. Want dat zal vast ook wel zo zijn."

En hoe staat het met Hirving Lozano, de Mexicaan die zijn rentree kan maken? "We kijken wat het beste past. Voor deze wedstrijd kies ik voor Johan (Bakayako, red.) en Noa (Lang, red.) op de zijkant. We gaan proberen om deze wedstrijd te winnen, dus als ik hem nodig heb gaat 'ie spelen en anders niet. Het hangt van de wedstrijd af. We gaan het zien."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s