Reactie

Slot twijfelt nog over spitspositie tegen Celtic: 'Wat kanshebbers bij gekomen'

Slot twijfelt nog over spitspositie tegen Celtic: 'Wat kanshebbers bij gekomen'

16 september - 19:20

Arne Slot weet nog niet wie er aanstaande dinsdag bij Feyenoord in de spits gaat beginnen tegen Celtic. De Rotterdammers wonnen zaterdagmiddag meer dan overtuigend met 6-1 van SC Heerenveen, waardoor de trainer vol vertrouwen zijn ploeg kan oppeppen voor de kraker in de Champions League.

Feyenoord draait op volle toeren. Na twee remises zijn er ondertussen drie zeges geboekt, met maar liefst zeventien goals. "We hadden geen moeizaam begin. Wel qua resultaat, maar niet qua spel", zo begint Slot voor de camera's van ESPN. "Maar het voetbal was ook toen al goed, dus het was een kwestie van wachten tot we het gingen omzetten in goals en overwinningen."

De oefenmeester genoot van zijn hele team. "Van het samenspel, van de opbouw, continu de vrije man weten te vinden en dan zullen er best veel mensen zijn die vinden dat Heerenveen meer in duel moet komen of een keer een doodschop moet uitdelen. Maar ik denk dat dat meer over ons zegt dat het heel lastig is om al drie wedstrijden op rij tegen ons in duel te komen. Zeker als wij gewoon de betere spelers hebben."

Slot heeft complimenten voor een weer in vorm verkerende Mats Wieffer, maar vond Santiago Giménez in de spits wat ongelukkig spelen. "Uiteindelijk lukt het hem dan toch om er eentje te maken. Ook omdat het publiek hem op een geweldige manier ondersteunde. Want na de zoveelste gemiste kans gingen ze nog harder voor hem zingen. Des te mooier dat hij dat dan beloond met een goal."

Duidelijk is in ieder geval dat de Mexicaan er aanstaande dinsdag niet bij is, als Feyenoord het thuis in de Champions League opneemt tegen Celtic. Giménez heeft nog een Europese schorsing staan van twee wedstrijden. Slot moet daarom op zoek naar een vervanger, maar ook Ayase Ueda is door een blessure niet inzetbaar. Wie zijn de kanshebbers voor de spitspositie? "Na vandaag zijn er misschien weer een paar bij gekomen", zo antwoordt Slot behoudend. "Lingr zou dat kunnen. Misschien niet in het verfijnde spel, maar hij is wel een aanjager en iemand die van de bal afloopt en voor de goal komt. Paixão zou als eerste in m’n hoofd opkomen, maar ik denk ook dat Ivanusec daar kan spelen. Dat ligt er ook aan hoe Celtic speelt. Je zou het misschien niet geloven, maar daar ga ik vandaag me heel erg nadrukkelijk mee bezig houden."

Duidelijk is in ieder geval dat Ueda het niet gaat worden, ondanks dat de Japanner tegen Hans Kraay junior vertelde dat hij paraat staat. Dat is ietwat tegen beter weten in, zo lacht Slot. "Dat is absoluut geen serieuze gedachte. Er spelen vijf Japanners bij Celtic, dus het is voor hem een wedstrijd die hij ongelooflijk graag wil spelen. Dat is ook wel een beetje de Japanse mentaliteit om het wellicht moeilijk te vinden om tegen een leidinggevende 'nee' te zeggen. Maar ik denk dat de medische staf me compleet afmaakt als we het überhaupt overwegen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s