Reactie

Trefzekere Wieffer beleefde 'lekkere wedstrijd': 'Dit geeft wel even vertrouwen'

Trefzekere Wieffer beleefde 'lekkere wedstrijd': 'Dit geeft wel even vertrouwen'

16 september - 18:41

Mats Wieffer was zaterdagmiddag één van de zes spelers die namens Feyenoord scoorde tegen SC Heerenveen. De Rotterdammers wonnen met 6-1 van de Friezen, beleefden een zorgeloze middag/avond en kunnen zodoende vol vertrouwen uitkijken naar dinsdag. Dan komt Celtic op bezoek in de Champions League.

"De eerste 25 minuten waren echt heel goed", aldus Wieffer, die zelf voor de 2-0 tekende. Bescheiden en kritisch als hij is, stipt hij zelfs bij een 6-1 overwinning ook meteen de verbeterpunten aan. "Het wordt 3-0 en dan verslappen we iets, krijgen zij wat meer de bal en komen ze erdoor." Of Wieffer wel door heeft dat er vandaag zeer overtuigend is gewonnen, luidt vervolgens de vraag. "Ja, tuurlijk weet dat ik wel. Maar soms laten we de touwtjes wat vieren. Uiteindelijk is de tegengoal niet zo lekker, maar ik denk dat de goals voor ons er uiteindelijk veel meer hadden kunnen zijn."

"Dit zijn de lekkere wedstrijden", zo vertelt de middenvelder, die zich zelf ook weer als een vis in het water voelde. "De eerste drie goals waren allemaal heel mooi. Daarna spelen we het heel goed uit, elke keer een-tweetjes maken en zo. Ze gingen laag staan, waardoor onze centralen heel veel tijd hadden. Ik denk dat we geduldig genoeg waren aan de bal."

Wieffer maakt zich alvast op voor een prachtig avondje in De Kuip, aanstaande dinsdag. "Dit geeft wel even vertrouwen ja."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s