Wedstrijdverslag

Liverpool recht knap de rug tegen Wolves en is tijdelijk koploper in Engeland

Liverpool recht knap de rug tegen Wolves en is tijdelijk koploper in Engeland

16 september - 15:27 Laatste update: 16:36

Liverpool FC speelde zaterdag een wedstrijd met twee gezichten tegen Wolverhampton WanderersThe Reds speelden een desastreuze eerste helft, maar rechtten in het tweede bedrijf de rug. Cody Gakpo maakte zijn eerste treffer van het seizoen: het werd 1-3. 

Bij Liverpool FC mocht Gakpo in de basis starten. Aanwinst Ryan Gravenberch begon op de bank, terwijl Virgil van Dijk nog een schorsing uitzat van een rode kaart. The Reds begonnen op Molineux zeer zwak aan het duel. Wolves had dat ook door en zette vol druk op de verdediging van Liverpool. Dat resulteerde na amper zes minuten in de eerste treffer: Pedro Neto gaf uitstekend voor na een flitsende actie en Hwang Hee-Chan tikte binnen.

Na de openingstreffer was Liverpool nog niet wakkergeschud en duurde het zelfs twintig minuten voordat de eerste kans van de bezoekers werd genoteerd. Wolves bleef nadrukkelijk op de deur kloppen voor de 2-0, maar deze bleef in de eerste helft uit.

In het tweede bedrijf ging Liverpool met een nieuw elan het duel aan en dat resulteerde snel in de gelijkmaker. Na een klein uur tikte Gakpo binnen na een strakke voorzet van Mo Salah. Gakpo ging na zijn treffer direct naar de kant en werd vervangen door Darwin Núñez. 

In het restant van de tweede helft kreeg Liverpool voldoende kansen, maar was het lang wachten op de bevrijdende 1-2. Andrew Robertson werd in de absolute slotfase vrijgespeeld en schoof in zijn tweehonderdste wedstrijd voor Liverpool binnen. Met nog vier minuten op de klok startte Wolves met een slotoffensief, maar de 2-2 kwam niet meer op het scorebord. Integendeel: Harvey Elliott zorgde in de blessuretijd nog voor de 1-3 met de derde assist van Salah. In de laatste minuten mocht Gravenberch nog invallen. 

Door de late overwinning is Liverpool met dertien punten de tijdelijke koploper van de Premier League. Wolves tast ondanks een sterke eerste helft weer mis en bungelt onderin de competitie. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s