Nieuws

Vitesse boos op 'langzame' KNVB: 'Het is hoog tijd dat er duidelijkheid komt'

Vitesse boos op 'langzame' KNVB: 'Het is hoog tijd dat er duidelijkheid komt'

16 september - 14:08

Vitesse hoopt snel duidelijkheid van de KNVB te krijgen. De Arnhemse club riskeert de samenwerking met de ING te verliezen vanwege de mogelijke banden met Rusland, maar het onderzoek van de bond laat op zich wachten. 

Interim-directeur Peter Rovers stelt dat de ING en Vitesse al lange tijd in gesprek zijn over de situatie. Het nieuws kwam deze week vrij plots uit de lucht vallen. "Ineens wordt dat als verontrustend nieuws gebracht. Maar bedrijven met een Russische eigenaar liggen nu eenmaal onder een vergrootglas. We informeren ING zo goed mogelijk. Het wachten op goedkeuring vanuit de KNVB compliceert alles hierbij", meent de bestuurder van Vitesse.

Rovers noemt het afwachten op het onderzoek "een lange zit". "Het wordt hoog tijd dat er duidelijkheid komt. Recent hebben we opnieuw ons ongenoegen over de trage gang van zaken geuit richting de KNVB. Het voelt inmiddels alsof we in een houdgreep zitten waar wij heel graag uit willen, maar waarvoor we wel hulp van de KNVB nodig hebben", besluit Rovers. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s