Transfernieuws

Hyballa reageert op ontslag: 'Die grap heb ik eenmalig gemaakt, ja'

Hyballa reageert op ontslag: 'Die grap heb ik eenmalig gemaakt, ja'

16 september - 12:54

Peter Hyballa heeft schriftelijk gereageerd op zijn verrassende ontslag bij NAC Breda. Volgens de clubleiding kon het niet langer op deze voet verder, maar de flegmatieke Duitser weet nog altijd niet waarom hij zijn spullen moest pakken.

Hyballa liet aan ESPN weten dat hij verbaasd is door het besluit van de Bredase club. 'Ik had een hele goede band met mijn assistenten. Ik ben ook gebeld door verschillende spelers die het heel jammer vinden dat ik weg ben. Waarom ik ben ontslagen kan ik op dit moment geen antwoord op geven. Ik heb ook Pierre van Hooijdonk nog per telefoon gesproken. Geen verkeerd woord over NAC.'

Via de media werd uitgelekt dat Hyballa een groep te zware spelers zou hebben uitgemaakt voor 'spekkies'. Ook daar blikt Hyballa op terug. 'Op trainingskamp heb ik een bonte avond georganiseerd. Toen heb ik drie groepen gemaakt, waarvan er eentje de spekkies heette. Dat waren de jongens die wat mij betreft misschien ietsjes vetgehalte hebben. Die grap heb ik eenmalig gemaakt', geeft de trainer toe. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s