Nieuws

 Schmeichel haalt uit naar Sancho: 'Onder Ferguson was hij er allang uitgegooid'

Schmeichel haalt uit naar Sancho: 'Onder Ferguson was hij er allang uitgegooid'

16 september - 08:46

Peter Schmeichel heeft in harde bewoordingen uitgehaald naar Jadon Sancho. De Deense oud-doelman van Manchester United is niet te spreken over de reactie van de aanvaller nadat hij gepasseerd werd door Erik ten Hag. Dat laat hij weten bij BBC Radio 5.

"Onder Ferguson had Sancho geen tweede kans gehad", stelt Schmeichel. “Hij is een speler die voor een hoge prijs is gehaald en die niet heeft gepresteerd. En het is niet het eerste probleem dat de club met hem heeft. Alex (Ferguson, red.) zou allang met hem gestopt zijn. Tegenwoordig is dat natuurlijk anders. Maar spelers die zich zo uitspreken tegen de manager, daar hou ik niet van.”

Sancho raakte vorige week in opspraak toen hij via social media liet weten al langer de zondebok te zijn bij de Engelse grootmacht. Dit nadat hij door Ten Hag buiten de selectie was gelaten wegens een gebrekkige trainingsinzet. 

Schmeichel vindt het vooral vervelend voor Ten Hag en de groep. "Als we het over Manchester United hebben, praten we over iets dat niks met voetbal te maken heeft. Dat is heel vervelend. Het gaat altijd over iets anders."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s