Nieuws

'Mislintat wantrouwt scouts en noemt samenwerking 'amateuristisch''

'Mislintat wantrouwt scouts en noemt samenwerking 'amateuristisch''

16 september - 07:27 Laatste update: 08:42
6

Sven Mislintat wantrouwt de scouts van Ajax. Dat meldt het Algemeen Dagblad zaterdagochtend. De technisch directeur houdt transfers tegenwoordig geheim voor een groot deel van de afdeling vanwege eerdere lekken naar de media.

Volgens het AD is de scoutingsafdeling 'volledig gebrouilleerd' met Mislintat. De Duitser zou intern meermaals zijn ongenoegen hebben geuit over de 'amateuristische samenwerking'. 

Mislintat stelde onlangs Kelvin de Lang van Manchester City aan als nieuwe hoofdscout. Met scouts die al langer voor Ajax werken, zoals Michel Doesburg, is nauwelijks nog overleg over transfers. Communicatie verloopt momenteel met slechts een deel van het team.

Bij recente transfers als Benjamin Tahirovic en Carlos Forbs hield Mislintat bewust een groot deel van de scouts buiten de onderhandelingen. Dit deed hij vanwege eerdere lekken naar de media. Deze aanpak wierp vruchten af, want er lekte niets uit over de deals. Tegelijkertijd zorgde het voor wrevel bij scouts die zich gepasseerd voelen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s