Nieuws

Ten Hag gaat in op alle commotie: 'Focus ligt op Brighton-duel, niet op Sancho'

Ten Hag gaat in op alle commotie: 'Focus ligt op Brighton-duel, niet op Sancho'

16 september - 07:14 Laatste update: 07:28

Erik ten Hag heeft geen boodschap aan Jadon Sancho. De manager van Manchester United geeft aan dat hij zich volledig focust op de wedstrijd van zaterdag tegen Brighton & Hove Albion. 

"Het onderwerp Sancho is nu niet belangrijk. Wat belangrijk is, is dat ik mijn team moet voorbereiden", aldus Ten Hag. Donderdag maakte Manchester United bekend dat Sancho voorlopig geen deel uitmaakt van de A-selectie. De aanvaller ligt overhoop met Ten Hag, nadat de coach hem passeerde voor de kraker tegen Arsenal vanwege een gebrekkige discipline. Sancho reageerde daarop geïrriteerd en verweet Ten Hag onwaarheden te verspreiden. Hij weigert excuses aan te bieden voor zijn reactie.

Gevraagd naar Sancho's situatie, antwoordt Ten Hag: "Daar denk ik nu niet aan. We spelen een belangrijke wedstrijd, we gaan een reeks in met veel duels in korte tijd. Daar focus ik mij op." De Nederlander vindt de kwestie rondom de aanvaller op dit moment niet relevant. "Het gaat ook niet om mij, het gaat om het team en de club. Ik steek mijn energie in het leveren van de beste prestatie zaterdag tegen Brighton. Ik steek al mijn energie in de spelers die wel beschikbaar zijn. Sancho is dat niet, dus op dit moment is hij niet belangrijk, omdat hij geen bijdrage kan leveren"

Ten Hag ontkent wel dat hij onwaarheden over Sancho heeft verspreid. "Ik ben altijd eerlijk. Je moet dingen intern houden, maar als ik ernaar gevraagd wordt zal ik eerlijk zijn." De trainer wil zich puur richten op de spelers die wel tot zijn beschikking staan. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s