Nieuws

Bergwijn is fit en Berghuis is van zijn schorsing af, hij is heel belangrijk

"Bergwijn is fit en Berghuis is van zijn schorsing af, hij is heel belangrijk"

15 september - 17:00 Laatste update: 17:05

Maurice Steijn kan met een nagenoeg fitte selectie toewerken naar het belangrijke uitduel met FC Twente. De trainer van Ajax kan ook weer over Steven Berghuis beschikken, die aan het einde van vorig seizoen tegen een lange schorsing aanliep. 

Steijn spreekt via de officiële clubkanalen van Ajax over de terugkeer van de twee Stevens. "Bergwijn is fit en Berghuis is gelukkig van zijn schorsing af. Hem hebben we erg gemist. Hij is een ongelooflijk belangrijke speler: niet alleen aan de bal, maar ook zonder bal, en in de kleedkamer. Ik ben super blij dat hij er zondag bij is, en datzelfde geldt voor Bergwijn."

Ajax onderging een lastige seizoensstart, maar alle negatieve emoties lijken inmiddels verdwenen, meent Steijn. "Dat merk ik bij iedereen. We hebben nu echt het gevoel: de groep is weer compleet, iedereen hebben we nu. Hoe je het wendt of keert, die laatste week voor Fortuna was toch rommelig, dat je op de voorlaatste en laatste dag nog spelers binnenkrijgt. Maar ik heb de jongens nu binnen zien komen, heb ze inmiddels wat langer tot mijn beschikking en vind het hoopgevend wat ik zie."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s