Nieuws

Oosting bereidt zich bij Twente voor op Ajax: 'Ploeg van het kaliber Fenerbahçe'

Oosting bereidt zich bij Twente voor op Ajax: 'Ploeg van het kaliber Fenerbahçe'

15 september - 14:26

Joseph Oosting kijkt uit naar de ontmoeting met Ajax op zondag. De trainer van FC Twente verwacht een zware wedstrijd in eigen huis en denkt dat de tegenstander uit Amsterdam getergd zal zijn door de huidige vorm van de ploeg.

Oosting volgde deze zomer de vertrokken Ron Jans op en doet het vooralsnog uitstekend in de Eredivisie. In de Conference League play-offs ging het wel mis tegen Fenerbahçe en de trainer verwacht een soortgelijke ontmoeting tegen Ajax. "Ajax is een topclub in Nederland, ik vind hen van het kaliber Fenerbahce. Zij hebben ook heel goede spelers en als die aanzetten kun je het daar heel erg lastig tegen krijgen", meent de trainer op de clubsite van FC Twente.

Twente verloor nog geen punten in het nieuwe seizoen en staat daardoor boven Feyenoord en Ajax. "Als je kijkt naar onze ontwikkeling in de manier van spelen zit daar een stijgende lijn in. Die lijn willen we doortrekken. We kunnen zondag laten zien hoe goed we zijn", meent Oosting. "Ik vind dat wij een heel goed team hebben en wij kunnen het hen thuis heel lastig maken. Dat is voor ons een mooie uitdaging", besluit de trainer. FC Twente ontvangt Ajax zondagmiddag om 14.30 uur in De Grolsch Veste. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s