Nieuws

Rubiales moet vandaag voor rechter verschijnen vanwege omstreden kus Hermoso

Rubiales moet vandaag voor rechter verschijnen vanwege omstreden kus Hermoso

15 september - 11:37

De voormalig voorzitter van de Spaanse voetbalbond Luis Rubiales moet vrijdag voor de rechter in Madrid verschijnen vanwege de veelbesproken kus die hij gaf aan voetbalster Jennifer Hermoso. Dat melden verschillende internationale media. Het incident kan Rubiales nog een vervolging opleveren.

Rubiales kuste Hermoso vorige maand na de gewonnen WK-finale tegen Engeland op de mond. Dit zorgde voor een golf van verontwaardiging over seksisme en machogedrag in Spanje. Hermoso deed aangifte en het Spaanse OM vervolgt Rubiales nu strafrechtelijk.

Tijdens de rechtszaak moet de voormalig bondsvoorzitter uitleg geven over het incident met Hermoso. Op basis daarvan bepaalt de rechter of Rubiales daadwerkelijk vervolgd zal worden. Hij wordt beschuldigd van seksuele intimidatie en dwang.

Rubiales bood eerder wel excuses aan, maar weigerde aanvankelijk om af te treden als voorzitter. Afgelopen weekend legde hij onder grote druk toch zijn functie neer. De oud-voorzitter erkent dat Hermoso de kus niet leuk vond, maar houdt vol dat ze er wel mee had ingestemd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s