Nieuws

Everton in handen van Amerikaanse investeerder na verkoop van zakenman Moshiri

Everton in handen van Amerikaanse investeerder na verkoop van zakenman Moshiri

15 september - 11:15

Everton FC heeft nieuwe eigenaren. Meerderheidsaandeelhouder Farhad Moshiri heeft de club verkocht aan het Amerikaanse investeringsfonds 777 Partners. Dat maakt de club bekend in een clubstatement. Moshiri was sinds 2016 betrokken bij Everton en had 94 procent van de aandelen in handen.

De Premier League-club bevestigt dat er een akkoord is met 777 Partners voor de overname van Moshiri's volledige belang. De deal wordt naar verwachting eind 2023 afgerond, mits goedgekeurd door de Premier League, de Engelse voetbalbond en de financiële autoriteiten. 

Met de overname door de Amerikanen is de helft van de twintig clubs in de Premier League nu in handen van Amerikaanse eigenaren. 777 Partners bezit al meerdere voetbalclubs wereldwijd.

Moshiri was sinds 2018 de meerderheidsaandeelhouder van Everton. Hij zegt dat het tijd is voor "nieuwe investeringen" om de club aan de top te houden. 777 Partners gaat de financiering van het nieuwe stadion voltooien.

De Amerikanen zeggen uit te kijken naar de samenwerking met fans en stakeholders van Everton. Het doel is om de club zowel sportief als commercieel naar een hoger niveau te tillen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s