Nieuws

'Grosso keert terug naar Lyon: wereldkampioen moet oude club van Bosz redden'

'Grosso keert terug naar Lyon: wereldkampioen moet oude club van Bosz redden'

15 september - 09:37 Laatste update: 09:46

Fabio Grosso wordt de nieuwe man aan het roer bij Olympique Lyon. Dat meldt L'Équipe. De Italiaanse wereldkampioen van 2006 heeft een overeenkomst bereikt met de Franse club en zal dit weekend officieel worden voorgesteld. 

Lyon verkeert momenteel in zwaar weer. Met slechts één punt uit vier wedstrijden bevindt de club zich op de laatste plaats in de competitie. De voorbereiding was ook niet veelbelovend, met slechts één doelpunt in alle wedstrijden. Deze slechte reeks resulteerde in het ontslag van Laurent Blanc, die het vorig jaar nog over nam van Peter Bosz.

Het is nu aan Grosso om Lyon weer op de rails te krijgen. De oud-speler van de club heeft ervaring als trainer bij clubs als Hellas Verona, Brescia en Frosinone. Bij Frosinone wist hij zelfs promotie naar de Serie A af te dwingen. 

Afgelopen seizoen eindigde de ploeg niet hoger dan plek zeven. Dit betekent dat de club voor het tweede jaar op rij niet in Europees voetbal zal uitkomen. De financiële problemen van de club hebben ook geleid tot het vertrek van veel spelers, waardoor de selectie nu dunner is dan ooit. De problemen stapelen zich op en er wacht een grote uitdaging voor Grosso in Lyon.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s